Grootste SUBWAY® Rotterdam aan Laan van Zuid

Rotterdam, 27 september 2012 – Loopt het water u in de mond bij zo’n warmgebakken broodje Steak & Cheese? Of vooral trek in een vetarme Chicken Teriyaki? Vanaf deze week is Rotterdam een Subway restaurant rijker, en met 265 vierkante meter is deze zesde franchise in Rotterdam meteen de grootste van de stad. De nieuwe vestiging van de sandwichketen is geopend aan de Laan van Zuid 59-61, naast InHolland en tegenover de rechtbank.

“Door alle mensen die hier werken, studeren en wonen is deze locatie de ideale voedingsbodem voor een Subway”, zegt Faouzi Achbar, samen met zijn broer Youssef de trotse eigenaar van de nieuwe eetgelegenheid. “De reacties op onze komst zijn heel erg positief, er was duidelijk veel behoefte aan. Voor de opening liepen mensen al spontaan naar binnen om een kijkje te nemen. ‘Eindelijk komt hier iets’ hoorden we dan. Het pand stond ook al twee jaar leeg.”  

Voor laptopgebruikers
Het SUBWAY® restaurant aan de Laan van Zuid is zeven dagen per week geopend, van maandag t/m vrijdag van 7 tot 22 uur, zaterdag van 8 tot 20 uur en op zondag van 10 tot 20 uur. Het kersverse SUBWAY® restaurant is de 109de vestiging van deze Amerikaanse succesformule in Nederland en de zesde in Rotterdam. “Als gezond alternatief voor het vette fastfood dat je overal kunt krijgen, is Subway de perfecte formule voor deze locatie”, vertelt Faouzi. “Een concept waar je eigenlijk niet omheen kunt. Letterlijk bijna, want tot deze week moesten de mensen hier 500, 600 meter lopen om iets fatsoenlijks te kunnen eten.”

Vanwege de ruime opzet, gemoedelijke ambiance, gratis wifi en speciale stopcontacten is deze quickservicezaak zeer geschikt voor wie met een laptop aan het werk wil. “Zoals studenten van de hogeschool en mensen van de rechtbank!”      

Persoonlijk broodje
De nieuwe eetgelegenheid biedt zitplaatsen voor zestig mensen. Klanten hebben de keuze uit een van de klassieke SUBWAY® sandwiches op het vaste menu, met verschillende alternatieven voor het soort brood, kaas, groenten en saus; zo is de hoeveelheid calorieën en vet goed te bepalen. Het broodje wordt ter plaatse gebakken en klaargemaakt met verse ingrediënten. De bereiding, uitgevoerd door speciaal getrainde ‘broodkunstenaars’ (Sandwich Artists™), duurt slechts tweeënhalve minuut. “Mijn favoriet?”, zegt Faouzi. “De Tuna Sandwich. Heerlijk vind ik die, vooral met de honing-mosterdsaus!”

Submarine Sandwich
SUBWAY® restaurants danken hun naam aan de ‘submarine sandwiches' of ‘subs’. Het handelsmerk van deze subs is de langgerekte vorm, die doet denken aan een onderzeeër (submarine). Naast sandwiches zijn bij SUBWAY® restaurants ook overheerlijke wraps, frisse salades en Amerikaanse koekjes verkrijgbaar.